Lessen

Fluit en Spel biedt verschillende lesvormen. Voor kinderen adviseren wij een wekelijkse les, al dan niet in groepsverband. Volwassenen kunnen naar wens lessen afnemen. De tarieven zijn gekoppeld aan de lesvorm en de lesduur. Daarnaast is in overleg altijd een lesvorm op maat mogelijk. U kunt in termijnen betalen over vooraf voor het gehele jaar. In het laatste geval ontvangt u korting op het totaalbedrag.

“Kinderflute”

Kinderflute is een speciale lesmethode ontwikkeld door de Amerikaanse fluitiste en pedagoge Kathy Blocki.

Spelenderwijs dwarsfluit leren spelen, muziek lezen, luisteren, composities maken, techniek en expressie ontwikkelen, een mooie toon leren spelen… het kind leert het allemaal in de nieuwe cursus Kinderflute. Het bijzondere van deze cursus is de combinatie van beweging en spelletjes tijdens de muzieklessen. Hierdoor ontwikkelt een kind niet alleen de liefde voor muziek, maar tegelijkertijd ook het brein. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat beweging voor alertheid zorgt en je daardoor beter leert.

De cursus is voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In een groepsles van max. 5 kinderen dwarsfluit leren spelen, met veel afwisseling van muziek, beweging en spel. De lessen Kinderflute worden groepsgewijs gegeven in groepen van 5, en bestaan uit blokken van 10 lessen van 45 minuten.